disaghor landbouw

Recente Berichten

Disaghor garpomat

5% korting op PondCleaner!

Acties, 4 april 2018

Krijg gedurende de maand april 5% korting op de pond cleaner 1200 vijverstofzuiger.
Ideaal om de lenteschoonmaak mee aan te vangen!

 

lees meer ...

Disaghor garpomat

Planten lenteklaar maken !

waarschuwingen en advies, 27 maart 2018

Het koude weer is eindelijk zo goed als achter de rug en de vijverplanten ontwaken weer. Na een zware winter periode kunnen de planten wel een duwtje in de rug gebruiken. Verschillende producten kunnen uw planten dat duwtje in de rug geven bij het begin van de lente om onmiddellijk goed te groeien en bijgevolg een goede filtering uit te voeren.

Met de hulp van Makrofit basis kan je makkelijk uw planten terug doen groeien en tegelijk gebreksverschijnselen aanpakken. Deze oplossing is fosfaat vrij (zodat de groei van algen niet per ongeluk gestimuleerd wordt) en bevat vooral stikstof, wat het belangrijkste element is in een plantendieet.

Microbell sporenelementen is vooral geschikt voor voedingsarme (zwem) vijvers. Met andere woorden, vijvers met weinig vissen of andere belasting. Door toepassing om de 14 dagen groeien de planten vlot door zonder gebreksverschijnselen.

Ook het toepassen van starter bacterien kan de vijver helpen na de winter. Dit zorgt voor nieuwe bacterieën in de filterzone. Deze nieuwe bacteriën breken actief de vuildeeltjes af naar voedingsstoffen voor de planten.

lees meer ...

Disaghor garpomat

Lente komt er aan met zijn draad en zweefalgen!

waarschuwingen en advies, 27 maart 2018

Belangrijk voor een juiste bestrijding is om het verschil tussen de draad- en zweefalgen te kennen.
Draadalgen vormen lange groene slierten die zich stevig vastzetten op de wanden.
Zweefalgen maken van het water een troebele groene of bruine preisoep.

Er zijn verschillende manieren om deze algen te bestrijden.

Draadalgen

Afbeeldingsresultaat voor draadalgen vijver

Draadalgen kunnen on the spot verwijderd worden door het toepassen van 2 middeltjes. Algen stopp doodt de algen onmiddellijk. Zelf de meest hardnekkige algen komen na een aantal uren los. Na het mechanisch verwijderen van de algen kan Phosex O2 depot toegepast worden. Dit zorgt voor een langere werking van de producten en voegt ook terug de nodige zuurstof toe. Bovendien haalt het de fosfaten, die vrijgekomen zijn door het afsterven van de algen uit het water. Dit voorkomt de aangroei van nieuwe algen.

Voor langdurigere oplossingen kunnen extra installaties in het systeem toegevoegd worden. Koper ionisatie kan achter de pomp toegepast worden. Het toevoegen van koper zorgt voor het beschadigen van de celwanden van de algen. Fosfaat filterpatronen kunnen in bypass geinstalleerd worden om de fosfaten uit het water te halen. Tenslotte bestaat er ook nog de koper zilver ionisatie, het neusje van de zalm. Wanneer dit mee geinstalleerd wordt in de technische ruimte kan men met een gerust, algenvrij, hart gaan slapen.

Voor een biologische oplossing bestaat er Eco Algocontrol, gebaseerd op de goede werking van Gerstestro. Dit speciale hooggeconcentreerd granulaat is bijzonder werkzaam als algencontrole omdat het de massavermeerdering van algen remt door lichtlimitering en door verandering van de redoxpotentiaal. Daardoor worden micro-organismen en waterplanten bevoordeeld.

Zweefalgen

Zweefalgen kunnen makkelijk voorkomen worden door het installeren van een UV-c unit in het filtersysteem. Door middel van de schadelijke UV stralen wordt het DNA en de cellen van de algen vernietigd! Het installeren van een simpel viviopress druk filtertje met ingebouwde UV kan ook al de problemen van zweefalgen voorkomen.

lees meer ...