disaghor landbouw

Recente Berichten

Disaghor garpomat

Vijver zwemklaar maken

waarschuwingen en advies, 8 mei 2018

Met deze zomerse temperaturen  kriebelt het weer om een verfrissende duik te nemen in de (zwem)vijver…🐬

Hou de algen weg van je verkoelende duik met behulp van Algenstopp, zelf de meest hardnekkige algen zullen snel loskomen. Zuig de algen op met de superhandige PondCleaner 1200 stofzuiger en bindt het overtollige fosfaat met Phosex O2, zodat nieuwe algen geen kans krijgen.

Tada! Je zwemvijver is draad algen vrij en het zwemplezier kan beginnen👊🏻!

lees meer ...

Disaghor garpomat

5% korting op PondCleaner!

Acties, 4 april 2018

Krijg gedurende de maand april 5% korting op de pond cleaner 1200 vijverstofzuiger.
Ideaal om de lenteschoonmaak mee aan te vangen!

 

lees meer ...

Disaghor garpomat

Planten lenteklaar maken !

waarschuwingen en advies, 27 maart 2018

Het koude weer is eindelijk zo goed als achter de rug en de vijverplanten ontwaken weer. Na een zware winter periode kunnen de planten wel een duwtje in de rug gebruiken. Verschillende producten kunnen uw planten dat duwtje in de rug geven bij het begin van de lente om onmiddellijk goed te groeien en bijgevolg een goede filtering uit te voeren.

Met de hulp van Makrofit basis kan je makkelijk uw planten terug doen groeien en tegelijk gebreksverschijnselen aanpakken. Deze oplossing is fosfaat vrij (zodat de groei van algen niet per ongeluk gestimuleerd wordt) en bevat vooral stikstof, wat het belangrijkste element is in een plantendieet.

Microbell sporenelementen is vooral geschikt voor voedingsarme (zwem) vijvers. Met andere woorden, vijvers met weinig vissen of andere belasting. Door toepassing om de 14 dagen groeien de planten vlot door zonder gebreksverschijnselen.

Ook het toepassen van starter bacterien kan de vijver helpen na de winter. Dit zorgt voor nieuwe bacterieën in de filterzone. Deze nieuwe bacteriën breken actief de vuildeeltjes af naar voedingsstoffen voor de planten.

lees meer ...